Pitanja i Odgovori

Najčešća pitanja i odgovori


1. Kome je namenjen portal KupovinaProdaja.com?
2. Da li je oglašavanje besplatno?
3. Koliko brzo se pojavljuje oglas na portalu?
4. Koliko dugo ostaje moj oglas na portalu?
5. Zašto je neophodna registracija i kako da se registrujem?
6. Kako da postavim oglas?
7. Zašto je neophodna deklaracija?
8. Koliko dugo važi jednom uneta deklaracija?
9. Kako da nađem svoj oglas? Kako da izmenim ili obrišem svoj oglas? Kako da promenim podešavanja ili podatke za svoj nalog?
10. Kako mogu da pretražujem oglase?
11. Kako mogu da dam ponudu na oglas?
12. Zašto postoje zanimljivosti?
13. Zaboravio/la sam svoju lozinku, šta da radim?
14. Čemu služi Moj kp (Moj KupovinaProdaja Nalog)?
15. Kome da se obratim za pomoć u slučaju da imam pitanja?
16. Kako da predložim kategoriju ili grupu?
17. Zašto mog mesta nema u spisku gradova?
18. Kako da prijavim grešku na portralu?
19. Zašto se slike nisu pojavile a ja sam ih uploadovao/vala?
20. Zašto mi nije stigao registracioni e-mail? Zašto mi ne stižu e-mail notifikacije o ponudama?
21. Šta su to plaćene promocije oglasa? Kako da istaknem oglas tako da on bolje pada u oči?
22. Kako radi Aukcija na KupovinaProdaja?  (uskoro)
23. Kako da promenim e-mail adresu?
24. Kako da ocenim nekog člana KupovinaProdaja.com?
25. Zašto se link ili e-mail adresa u oglasu prikazuje sa pauzama?
26. Kako su zaštićeni moji lični podaci?
27. Prevaren(a) sam? Šta da radim?

1. Kome je namenjen portal KupovinaProdaja.com?

KupovinaProdaja.com je portal namenjen oglašavanju proizvoda, polovnih stvari, usluga ili bilo čega sto korisnici portala bilo fizička ili pravna lica imaju da ponude ili traže. Takođe, portal pokušava da inspiriše kroz veliki broj zanimljivosti, gedžeta i vesti koje se mogu naći među oglasima.

2. Da li je oglašavanje besplatno?

Da, postavljanje običnih oglasa je potpuno besplatno! Pored običnog oglašavanja postoji mogućnost i plaćenog promovisanja oglasa, kao što je zadržavanje oglasa na vrhu grupe 3,5 ili 7 dana, kp baner, obnova oglasa od strane našeg sistema ili isticanje u odnosu na druge, obične oglase. Nakon uspešne prodaje KupovinaProdaja.com ne naplaćuje nikakvu proviziju.

3. Koliko brzo se pojavljuje oglas na portalu?

Vaš oglas se po završetku unosa odmah pojavljuje na portalu KupovinaProdaja.com!

4. Koliko dugo ostaje moj oglas na portalu?

Vaš oglas ostaje na KupovinaProdaja.com najduže 30 dana ili sve dok ga sami ne obrišete preko Moj kp (link u gornjem levom uglu svake stranice). Ako ste zakupili uslugu "kp obnavljač", svi Vaši aktivni oglasi bivaju svakog 30. dana od postavljanja automatski obnovljeni tako da se po pravilu zadržavaju sve dok ih ne obrišete. Usluge za promociju oglasa "KP baner", "Na vrhu" i "Istakni" sprečavaju brisanje oglasa zbog zastarelosti dok god su aktivne.

5. Zašto je neophodna registracija i kako da se registrujem?

Registracija je laka i dešava se prilikom postavljanja prvog oglasa. Neophodna je da bi vam kasnije omogućila da lako pronađete svoje oglase, menjate ih ili brišete. Za registraciju je neophodno da unesete svoju e-mail adresu i izaberete lozinku. Portal će vam zatim na vašu e-mail adresu poslati registracioni e-mail koji sadrži link na koji treba da kliknete. Za slučaj da vam registracioni e-mail ne stigne, proverite spam folder, možda je registracioni e-mail završio tamo. Po kliku na link u registracionom e-mailu registracija je završena i možete postavljati oglase.

6. Kako da postavim oglas?

Klikom na link Postavi oglas u levom gornjem delu bilo koje stranice počinje postavljanje oglasa. Najpre će vam se otvoriti stranica za logovanje. Ako se još niste registrovali za korišćenje portala onda se po kliku na “prva registracija?” otvara forma za unos e-mail adrese i lozinke koju treba da izaberete. Zatim vam portal šalje na izabranu e-mail adresu aktivacioni e-mail. Taj e-mail treba da otvorite i kliknete na link u njemu. Čim kliknete završili ste proces registracije. U novootvorenom prozoru treba da se ulogujete kombinacijom e-mail adrese i lozinke a zatim prelazite na postavljanje oglasa. U formi možete izabrati kategoriju, grupu, uneti vaše ime i prezime i broj telefona. Poželjno je da unesete i slike (jpg ili gif, do 4MB, u rezoluciji ne manjoj od 480x320piksela) jer one privlače posete i samim tim povećavaju uspeh vašeg oglasa. Možete da postavite neograničeno mnogo oglasa, koji će ostati na portalu do 4 meseca ili sve dok ih sami ne obrišete preko Moj kp stranice.

7. Zašto je neophodna deklaracija?

Po Zakonu o oglašavanju Republike Srbije, član 11. oglašivač je dužan da licu koje objavljuje odnosno emituje oglasnu poruku uz oglasnu poruku dostavi i deklaraciju sa svojim podacima. Unos i kontrola ličnih podataka su pored zakonske obaveze neophodni i da bi se sprečile zloupotrebe i podigao nivo bezbednosti korisnika.

8. Koliko dugo važi jednom uneta deklaracija?

Podaci za deklaraciju se unose samo prilikom postavljanja prvog oglasa i ti isti podaci se koriste za automatsko generisanje deklaracije svaki sledeći put kada se postavlja novi oglas. Trajanje je dakle sve dok je Vaš nalog aktivan. Na Vaš zahtev moguće je deaktivirati Vaš nalog kada se Vaši podaci brišu 31. dana od dana zadnjeg pojavljivanja oglasa.

9. Kako da nađem svoj oglas? Kako da izmenim ili obrišem svoj oglas? Kako da promenim podešavanja i podatke za svoj nalog?

Klikom na link Moj kp u gornjem levom uglu svake stranice i klikom na tab Oglasi nalazite Vaše oglase. Pored svakog oglasa je link koji vodi na stranicu portala na kojoj je on vidljiv za druge korisnike. Oglase možete brisati ili menjati klikom na odgovarajuće linkove desno od slike (Izmeni, Obriši). Klikom na tab Moj nalog možete menjati vaše podatke: ime, telefon, email adresu, lozinku, ali i isključiti ili uključiti opciju za link "Svi oglasi" ili podesiti koliko će često sistem da Vam šalje email obaveštenja za KP poruke.

10. Kako mogu da pretražujem oglase?

Oglase možete da petražujete tako sto ćete kliknuti na odgovarajuću katergoriju u levoj koloni a zatim na odgovarajuću grupu. Oglase takođe možete pretraživati i koristeći pretraživač na vrhu svake stranice ili ako kliknete na link Traži detaljno.

11. Kako mogu da dam ponudu na oglas?

Na dnu oglasa unosom odgovarajuce svote i e-mail adrese i klikom na Ponudite vlasnik oglasa biva obavešten o vašoj ponudi. Ponuda treba biti iskrena (data sa namerom da se kupi).

12. Zašto postoje zanimljivosti?

Zanimljivosti priprema redakcija portala KupovinaProdaja.com kako bi korisnike obavestila o najnovijim zbivanjima iz oblasti modernog životnog stila ili industrije sa ciljem da inspiriše i pomogne kreativnost.

13. Zaboravio sam svoju lozinku, šta da radim?

Na stranici za logovanje kliknite na link Lozinka zaboravljena. Lozinka će vam biti poslata na e-mail adresu sa kojom ste se registrovali.

14. Čemu služi Moj kp (Moj KupovinaProdaja Nalog)?

Moj kp služi da upravljate vašim oglasima, vašim ličnim podacima i vašim favoritima ili ponudama. Preko Moj kp stranice možete aktivirati usluge promocije Vaših oglasa (plaćene promocije) ili aktivirati Vaš websajt za prodaju - uslugu Izlog.

15. Kome da se obratim za pomoć u slučaju da imam pitanja?

Najbrži način da nas kontaktirate je preko kontakt forme u donjem desnom uglu svake stranice.

16. Kako da predložim kategoriju ili grupu?

Najbrži način da predložite grupu ili kategoriju je preko kontakt forme u desnom donjem uglu svake stranice.

17. Zašto mog mesta nema u spisku gradova?

Na portalu su mesta odnosno gradovi sa brojem stanovnika iznad 10.000. Najbolje je za mesto izabrati prvi obližnji veći grad ili mesto. Ubacivanje vašeg mesta možete predložiti preko kontakt forme u donjem desnom uglu svake stranice.

18. Kako da prijavim grešku na portalu?

Grešku možete prijaviti preko kontakt forme u donjem desnom uglu.

19. Zašto se slike nisu pojavile a ja sam ih uploadovao/vala?

Slike koje ste uploadovali treba da budu u JPG ili GIF formatu rezolucije ne manje od 480x320 piksela, maksimalno 4MB da bi ih portal prihvatio.

20. Zašto mi nije stigao registracioni e-mail? Zašto mi ne stižu e-mail notifikacije o ponudama?

Proverite SPAM folder. Moguće je da su e-mail poruke završile tamo. Obeležite KupovinaProdaja e-mail kao "NOT SPAM" i ubacite našu e-mail adresu kao kontakt u Vaš adresar kako biste rešili problem.

21. Šta su to plaćene promocije oglasa? Kako da istaknem oglas tako da on bolje pada u oči?

Preko Moj kp moguće je za svaki oglas izabrati jednu ili više (plaćenih) opcija za promociju: Istakni na 30 dana, obeleži sa HITNO ili POVOLJNO na 30 dana, obnovi - osveži oglas, zadrži na vrh grupe 3, 5 ili 7 dana, kp baner. Linkovi sa ovim opcijama se nalaze sa desne strane svakog Vašeg oglasa u Moj kp.

22. Kako radi Aukcija na KupovinaProdaja?  (uskoro)

Prilikom postavljanja oglasa neophodno je selektovati opciju: dozvoli ponude (aukcija) a odmah zatim i najmanju vrednost od koje počinju ponude. Za ovakav oglas, registrovani i ulogovani korisnici KupovinaProdaja mogu davati ponude. Ponude se daju pri vrhu stranice klikom na dugme Ponudi. Prva ponuda mora biti veća od zadate najmanje vrednosti ili za slučaj da ona nije zadata od 1/2 tražene cene. Svaka sledeća ponuda mora biti veća od prethodne. Za svaku ponudu oglašivač dobija poruku o ponudi na e-mail ali i poruku u Moj kp -> Tab Poruke i ponude. Aukcija nije vremenski ograničena i završava se onda kada oglašivač proceni da je zadovoljan ponuđenom cenom. Brisanjem oglasa brišu se sve ponude. Obnavljanjem oglasa putem SMS poruke, zadržavaju se već date ponude.

23. Kako da promenim e-mail adresu?

Vašu e-mail adresu (nalog sa kojim ste registrovani) možete promeniti ako se ulogujete na Moj kp a zatim kliknete na tab Moj Nalog. Sa desne strane videćete formu za promenu e-mail adrese. Unesite novu adresu i pošaljite zahtev. KupovinaProdaja.com će Vam poslati e-mail radi potvrde u kom treba kliknuti na link. Nakon toga će Vaš nalog biti na drugoj e-mail adresi.

24. Kako da ocenim nekog člana KupovinaProdaja.com?

Ako ste komunicirali sa nekim članom preko KupovinaProdaja.com u vezi sa kupovinom, u zavisnosti od Vašeg iskustva, možete ga oceniti dajući odgovore na sledeća pitanja: Da li predmet/usluga odgovara opisu iz oglasa? Da li je komunikacija bila korektna? i Da li je ispoštovan dogovor? Ocenjivanje se može izvršiti preko linka Ocenite ili linka za ocene (palac gore i dole), koji je vidljiv u oglasu ili u Porukama i ponudama, a zatim na stranici sa ocenama klikom na link Ocenite. Korisnika ne možete oceniti ako niste komunicirali sa njim ili ako ste ga već jednom ocenili u poslednjih 7 dana.

25. Zašto se link ili e-mail adresa u oglasu prikazuje sa pauzama?

Pravilima i uslovima oglašavanja na KupovinaProdaja.com nije dozvoljeno ubacivanje linkova i e-mail adresa u oglasu. U slučajevima kada korisnik ipak ubaci link/e-mail adresu, sistem ih ošteti ubacivanjem pauza.

26. Kako su zaštićeni moji lični podaci?

Vaši lični podaci su zaštićeni enkripcijom što je jedan od najjačih metoda za zaštitu podataka u svetu. Vaš korisnički nalog je zaštićen najsavremenijim metodom za hešovanje lozinki tako da niko, uključujući i našu administraciju, ne zna Vašu lozinku.

27. Prevaren(a) sam? Šta da radim?

Ako Vas je neki korisnik prevario, slučaj morate prijaviti nadležnom organu. Mi smo napravili stranicu koja će vam u tome pomoći. Potrebno je da opišete na koji način, gde i kada ste prevareni. Na osnovu poslatih podataka, na Vašu e-email adresu ćemo poslati detaljno uputstvo za dalju proceduru, kao i primer prijave koju ćete podneti nadležnom organu (Tužilaštvo ili Sud).

 

Ako niste našli odgovor na Vaše pitanje, možete nas kontaktirati klikom na link KONTAKT u donjem meniju sajta.